Mollie
Ontwikkeld door Mollie

Geschikt voor KING Versies
Ontwikkelaar
Terug naar applicaties overzicht
Over de applicatie
Tarieven

Mollie de paymentprovider voorKING Finance Spitsfactuur
Werk je met Spitsfactuur? Dan kun je gebruikmaken van de koppeling met Mollie. Via iMUIS Online is het mogelijk om een Mollie account te activeren.

Makkelijk een factuur sturen met een betaallink
Met KING Finance Spitsfactuur kun je snel een factuur versturen naar je klant. Daarbij kun je gebruikmaken van de koppeling met Mollie (paymentprovider). Deze koppeling zorgt ervoor dat er direct een betaallink of -button in de e-mail wordt toegevoegd. Op deze manier kan je klant de factuur direct betalen.

Zodra de klant de factuur via de betaallink heeft betaald, wordt de openstaande factuur geheel automatisch in je iMUIS Online administratie als betaald geboekt. Vraag je accountant of boekhouder om hiervoor een grootboekrekening in je administratie aan te maken. In dit geval “tussenrekening Mollie”. Het door de klant betaalde bedrag staat op je Mollie rekening, waarbij automatisch de transactiekosten voor het gebruik van iDEAL en dergelijke zijn ingehouden.

De bankafschriften verwerken
In je Mollie account kun je aangeven wanneer deze bedragen worden overgeschreven naar je bankrekening.

Via de menu-optie Financieel -> Bankieren start je het programma [Afschriften inlezen]. Na activatie van de boekhoudkoppeling, zie je per dag een overzicht van de dagafschriftregels. Selecteer de betreffende bankrekening en klik op de button [Open afschriftregels]. Je ziet een bedrag staan dat is overgemaakt van je Mollie account naar je bankrekening. Selecteer deze regel en klik vervolgens op [Tabel Herkenningscode]. Voeg een nieuwe herkenningscode toe, waarbij je in het veld [Grootboek] de grootboekrekening “tussenrekening Mollie” koppelt. Sluit de tabel en klik in het programma [Afschriften inlezen] op de button [Opnieuw herkennen]. De regel van Mollie kun je verwerken en de tussenrekening Mollie wordt automatisch gladgeboekt in je iMUIS Online administratie. De volgende keer dat er een bedrag van Mollie wordt overgeboekt naar je bankrekening wordt deze automatisch herkend en verwerkt.

Let op!
Belangrijk is om te weten dat je paymentprovider kosten inhoudt per transactie. Dat betekent dat er een verschil ontstaat op je “tussenrekening Mollie”. Dit verschil is toe te wijzen aan de factuur die je van Mollie ontvangt met daarbij het overzicht van alle transactiekosten. Deze (reeds betaalde) factuur boek je weg op een kostenrekening met als tussenrekening “tussenrekening Mollie”.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙